Aggresiv markedsføring

Dørsalg: Unngå avtale på stedet

Det kan bli langt dyrere enn du tror.

FORSTYRRENDE: Stand- og dørsalg kan oppleves som en forstyrrelse av privatlivets fred, og man er ofte uforberedt på salgshenvendelsen. Det kan gjøre det vanskeligere å si nei. Foto: Shutterstock
FORSTYRRENDE: Stand- og dørsalg kan oppleves som en forstyrrelse av privatlivets fred, og man er ofte uforberedt på salgshenvendelsen. Det kan gjøre det vanskeligere å si nei. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Det kan være ganske irriterende å få en pågående selger på døra, eller bli stoppet av en på gata.

Velger du å slå til på et tilbud enten på gata, via dørsalg eller over telefon, kan det likevel være greit å vite at det må foreligge en skriftlig avtale for at salget skal være gjeldende.

- Dette er spesielt viktig å merke seg i forbindelse med telefonsalg, da det ikke vil være nok at du har samtykket over telefon. Du må signere en skriftlig kontrakt før kjøpet er bindende, sier Ragnar Wiik, leder av Forbruker Europa.

Deres klare råd er å unngå å signere avtaler via telefon- eller dørsalg.

- Be om betenkningstid før du inngår avtalen, så kan du i ro og mak vurdere om dette er en god avtale eller ei, sier Wiik.

Les også: Derfor blir du nedringt av telefonselgere, selv om du har reservert deg

Dårlige strømavtaler

Mange av disse avtalene kjennetegnes ved å være dårligere enn de gir uttrykk for, forklarer Wiik.

Avtalene er derfor verdt å ta en ekstra titt på.

- Kunden har heldigvis angrerett i slik saker, og kan gå fra avtalen kostnadsfritt i løpet av de første fjorten dagene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer