Dyrere å reise?

Drivstofftillegg? - Ikke uaktuelt

Det kan bli dyrere å reise framover. Fjord Line varsler ekstraordinært drivstofftillegg for alle passasjerer - og flere flyselskaper sier høyere priser eller drivstofftillegg kan bli aktuelt.

KAN BLI DYRERE: Planlegger du en reise nå, kan du risikere at det kommer et drivstofftillegg. Fergeselskapet Fjord Line har varslet at dette kommer allerede denne uka - og flere flyselskap sier til Vi.no at det kan bli aktuelt å vurdere. Foto: NTB
KAN BLI DYRERE: Planlegger du en reise nå, kan du risikere at det kommer et drivstofftillegg. Fergeselskapet Fjord Line har varslet at dette kommer allerede denne uka - og flere flyselskap sier til Vi.no at det kan bli aktuelt å vurdere. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Du som har levd og reist en stund husker kanskje tilbake til 2011 da selskaper som drev med passasjertransport innførte et pristillegg på grunn av økte innkjøpspriser på flydrivstoff. Dette gjaldt for eksempel både SAS, Norwegian og Color Line. Color Line fikk for øvrig også kritikk for å unnlate å opplyse om drivstofftillegget i markedsføring av billettprisene.

Nå står vi der igjen, med økte priser på drivstoff, som ikke bare rammer deg som må fylle diesel eller bensin på tanken - men som du også kan få merke på økte billettpriser.

Fjord Line har varslet at de vil innføre et midlertidig drivstofftillegg for alle sine passasjerer med virkning fra fredag 18. mars. Og det er flere i passasjertransportbransjen som nå vurderer tiltak.

Fjord Line: Tillegget varierer

Bakgrunnen for at Fjord Line nå innfører et drivstofftillegg er økningen i drivstoffprisene.

- For delvis å kompensere for denne økningen innfører selskapet derfor et drivstofftillegg, skriver Fjord Line i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.