Ulovlig dyrehold

Du kan se hvem som ikke har lov til å eie dyr i Norge

Minst 31 personer i Norge nektes å eie kjæledyr. Mattilsynet har ikke lagt ut registeret på nettet, men du kan be om å få se det.

NEKTES Å EIE KJÆLEDYR: Det er minst 31 personer som nektes å eie kjæledyr i Norge. Foto: Andriano.cz/Shutterstock/NTB scanpix. (Illustrasjonsbilde).
NEKTES Å EIE KJÆLEDYR: Det er minst 31 personer som nektes å eie kjæledyr i Norge. Foto: Andriano.cz/Shutterstock/NTB scanpix. (Illustrasjonsbilde). Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Det er en litt for varm sommerdag, og du ser en dame gå tur med hunden sin på det glovarme fortauet. Hunden har ingen beskyttelse på labbene, og blør kraftig. Kvinnen virker ikke å bry seg,

Går du bort for å si fra?

Det gjorde flere da nettopp dette skjedde i England. Men den 53-årige kvinnelige eieren ble alt annet en glad for tilbakemeldingene.

«Gå vekk. Dette har ikke dere noe med», svarte hun.

Når kan man egentlig si fra? Når eieren drar for hardt i båndet til hunden sin, når katten begynner å bli overvektig, når du ser noen slå dyret sitt?

Les også: Slik får du innekatten til å leve lenger

– Ikke privat anliggende

Åshild Roaldset, som er veterinær, og daglig leder av Dyrebeskyttelsen Norge, forteller at du både har hjelpe- og varslingsplikt når du ser dyr som lider. Som i tilfelle med denne hunden i England.

– Det er klart at det der har man noe med. Kvinnen gir inntrykk for at andre ikke skal blande seg, men hvordan man behandler dyret sitt er ikke privat anliggende, sier hun.

De som så hendelsen i England ga seg heldigvis ikke, og ringte myndighetene. Hunden hadde fått kutt i halsen, revner i labbene og var kraftig dehydrert. Den endte opp med å bli avlivet hos veterinæren, ifølge Metro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.