Forsikring og pensjon

Eksen kan arve alle pengene - og du får ingenting

Ved et dødsfall vil forsikringen eller pensjonen gå til den som står oppført som begunstiget, selv om dette er en ekskone, tidligere samboer eller liknende - og nærmeste familie kan bli sittende med ingenting.

EKSEN KAN ARVE ALT: Det kan være spesielle forhold som gjør det viktig å skrive en begunstigelse - men har du først satt et navn på papiret så må du følge opp. Det vil ha stor påvirkning for de som er igjen når du dør. Foto: Shutterstock/NTB
EKSEN KAN ARVE ALT: Det kan være spesielle forhold som gjør det viktig å skrive en begunstigelse - men har du først satt et navn på papiret så må du følge opp. Det vil ha stor påvirkning for de som er igjen når du dør. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Pass på hvem som får pengene etter deg når du dør: Livsforsikringen eller pensjonen går til den som er «begunstiget» i avtalen.

- Fra tid til annen er vi borti kjedelige saker, der livsforsikringen står på en helt annen den familien trodde, og familien ikke får noenting, sier pensjonsekspert Stian Revheim i DNB.

Det er den som står som begunstiget i avtalen som arver midlene, uavhengig om denne personen fortsatt er en del av avdødes liv.

KK Pluss - mer av virkeligheten

Få tilgang til alt innholdet på KK.no:

Eksklusive kvalitetsartikler

Prisvinnende reportasjer og avsløringer

Premium format og lekker presentasjon

måned
1 kr / 119 kr mnd
kvartal
83 kr/mnd
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer