Ekspertenes beste solbrille-tips

Det er noen steder du absolutt ikke bør legge solbrillene dine.

TA VARE PÅ SOLBRILLENE: Du kan ødelegge dyre solbriller dersom du ikke pusser eller oppbevarer dem riktig. Foto: Shutterstock/NTB
TA VARE PÅ SOLBRILLENE: Du kan ødelegge dyre solbriller dersom du ikke pusser eller oppbevarer dem riktig. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Solbriller kan være dyrt - spesielt dersom du har briller med styrke i glassene.

Da er det greit å ta vare på brillene, slik at de også beholder egenskapene sine og dermed beskytter øynene dine best mulig.

Her er ekspertenes beste tips til hva du bør - og ikke bør - gjøre for å pleie solbrillene dine på best mulig måte.

Unngå tabbene

- Følg de råd og anbefalinger som gis der solbrillen kjøpes, oppfordrer Hans Torvald Haugo, generalsekretær og fagsjef i Norges Optikerforbund.

Alle brilleforhandlerne Dinside har vært i kontakt med, anbefaler i likhet med Haugo å oppbevare solbrillene i et etui eller annen emballasje når de ikke er i bruk.

- Oppbevar solbrillene i hardt etui når de ikke er i bruk for best beskyttelse, sier Stine Westlund i Specsavers.

Flere understreker at du aldri bør legge fra deg brillene med glasset vendt ned, fordi det kan føre til at glassene skrapes opp.

Av samme grunn understreker også optiker Arvid Krogh hos Krogh Optikk at du ikke bør la solbrillene ligge løst i vesker, bager eller liknende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer