Presidentvalget i USA:

Ektefellene som skaper historie

Allerede før Joe Biden og Kamala Harris innvies som USAs nye president og visepresident, har ektefellene endret synet på hva en «first lady» og en «second gentleman» er.

VIKTIGE STØTTESPILLERE: Kamala Harris med ektemannen Douglas Emhoff og Joe Biden med sin kone Dr. Jill Biden. Foto: AP / NTB
VIKTIGE STØTTESPILLERE: Kamala Harris med ektemannen Douglas Emhoff og Joe Biden med sin kone Dr. Jill Biden. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Når Joe Biden innvies som USAs president nummer 46 i rekken 20. januar neste år, blir det med en annerledes førstedame ved sin side.

Spådommene er at kvinnen ved hans side, Dr. Jill Biden (69), vil redefinere rollen som førstedame. Men det er ikke bare Jill Biden som bryter med amerikansk historie og forventninger knyttet til tradisjonelle kjønnsroller i amerikansk politikk. Med det historiske valget av Kamala Harris som visepresident, vil amerikanerne ikke bare for første gang få en kvinnelig visepresident. Hennes ektemann blir den første som vil få tittelen «andremann» eller «second gentleman» som er tittelen amerikanske medier hittil har brukt om hans rolle.

Banebrytende ektemann

Douglas Emhoff (56) traff Kamala Harris på blind date i 2014. De to forlovet seg et år seinere, ifølge Dagbladet. Emhoffs to barn fra et tidligere ekteskap, kaller Kamala for «Momala».

Emhoff har gjort karriere som kjent advokat i underholdningsindustrien - en jobb som hadde vært uforenlig med å ha en kone som er visepresident.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.