Fotgjengerfelt

- En eldre kar skal krysse veien. Det går utrolig seint - og bilene begynner å tute!

Stresser du for å komme deg over fotgjengerovergangen før det blir rødt? Det finnes en knapp som kan gjøre lyssignalet lenger - slik at du får bedre tid over veien.

TUTER PÅ ELDRE: Det er ikke alle forunt å kunne løpe over veien. Noen trenger lenger tid - og noen steder finnes det faktisk en løsning for dette. Foto: Shutterstock/NTB
TUTER PÅ ELDRE: Det er ikke alle forunt å kunne løpe over veien. Noen trenger lenger tid - og noen steder finnes det faktisk en løsning for dette. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Jeg var på vei over fotgjengerfeltet når jeg ser en eldre kar som prøver å komme seg over veien. Det går utrolig seint, lyset blir rødt - og bilene begynner å tute! »

Det er innledningen på et Facebook-innlegg som har fått veldig mye oppmerksomhet. Mange har delt det - og mange har kommentert det.

Innlegget deler også et tips til hvordan man kan løse problemet, dersom man er sein til beins: En knapp på undersiden av signalboksen der man trykker på for å få grønn mann.

Trykker du på knappen på undersiden av boksen i stedet for den åpenbare knappen midt på, kan du få ekstra tid til å passere.

- Knappen kan gi forlenget «grønntid»

Bente Christensen ved avdeling for vegutforming, myndighet og regelverk i Statens vegvesen bekrefter overfor Vi.no at det finnes muligheter for å kunne påvirke lengden på det grønne lyssignalet for gående.

En av disse mulighetene er knappen på undersiden av signalboksen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.