Håndvask

En halv million dropper håndvask etter dobesøk

Og 42 000 nordmenn vasker ikke hendene i det hele tatt.

SLURVER MED Å VASKE HENDENE: 500 000 nordmenn vasker ikke hendene etter å ha vært på do, ifølge en fersk undersøkelse. - At så mange fremdeles ikke er nøye med håndvask, overrasker meg, sier fagsjef i apoteket Farmasiet.
SLURVER MED Å VASKE HENDENE: 500 000 nordmenn vasker ikke hendene etter å ha vært på do, ifølge en fersk undersøkelse. - At så mange fremdeles ikke er nøye med håndvask, overrasker meg, sier fagsjef i apoteket Farmasiet. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En fersk undersøkelse av nordmenns vaner når det kommer til hygiene, avslører at mange fremdeles har en vei å gå når det gjelder håndhygiene:

  • 88 prosent av dem som er spurt i undersøkelsen, sier at de som regel vasker hendene etter at de har vært på do. Med andre ord: Drøye 500 000 nordmenn vasker ikke hendene etter dobesøk.
  • 27 prosent vasker som regel ikke hendene før de spiser - som betyr at 1,134 millioner nordmenn spiser uten først å ha vasket hendene.
  • 42 000 nordmenn vasker ikke hendene sine i det hele tatt.
  • Antallet som slurver med håndvasken er opp mot 1,5 millioner.
  • 1 av 3 nordmenn mener at folk generelt er for dårlig til å vaske hendene ofte eller grundig nok.

- Et forbedringspotensial

– Heldigvis er de fleste flinke, men at så mange fremdeles ikke er nøye med håndvask overrasker meg – spesielt med tanke på tiden vi lever i nå, sier Lisa Grinaker, fagsjef i nettapoteket Farmasiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer