Coronavirus i Norge:

«Endelig har naboene begynt å hilse på meg, etter 23 år i samme nabolag! Jeg håper ikke de slutter med det etter dette»

KOMMENTAR: Den pågående pandemien har skapt en avstand mellom oss. Samtidig har en ny nærhet vokst fram.

Beboere i Fossheim Borettslag ville vise samhold og dugnadsånd og gikk ut på balkongene sine for å klappe og flagge for de ansatte i samfunnskritiske jobber som holder Norge i gang under corona-pandemien. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix
Beboere i Fossheim Borettslag ville vise samhold og dugnadsånd og gikk ut på balkongene sine for å klappe og flagge for de ansatte i samfunnskritiske jobber som holder Norge i gang under corona-pandemien. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er så lett å lete etter ulikheter. Forskjellen mellom fattig og rik, ung og gammel, Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Når alt kommer til alt, tror jeg det er mer som forener oss enn det er som skiller oss. Uansett hvor vi er født eller hvordan vi lever våre liv, så er vi grunnleggende like, vi mennesker.

Og aldri har det stått tydeligere for meg enn nå under pandemien.

Rammer skeivt og brutalt

Coronaviruset smitter blindt. Faktisk gikk de første smittebølgene i flere vestlige land hardest ut over øvre middelklasse. I Norge så vi den først blant skiturister som hadde med seg smitten hjem fra skiferie i Østerrike og Italia. I Brasil ble det kalt rikmannsviruset, fordi det først rammet overklassen som hadde råd til å reise til andre kontinenter. Det skiller viruset fra de fleste andre, som dengue og zika, som nesten utelukkende har rammet fattige som bor tett, ifølge NRK.

Virus diskriminerer ikke. Det sniker seg inn uavhengig av detaljer som alder og økonomisk og sosial status. Sykdommen Covid-19 derimot, rammer skeivt og brutalt. I Norge er det stort sett eldre og personer med underliggende sykdom som er blitt alvorlig syke. Men siden vi alle kan bli smittebærere måtte tiltakene som ble satt inn for å beskytte de få, gjelde oss alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer