Statens vegvesen:

Enklere bilsalg for flere

Nå kan også ikke-digitale som ikke har digital ID selge bilen sin digitalt, etter at Statens vegvesen har laget en ny løsning.

STATENS VEGVESEN GJØR BILSALG ENKLERE: Nå kan bileiere selge bilen og gjøre unna papirarbeidet digitalt, selv om de ikke har BankID. Det betyr at du for eksempel kan hjelpe eldre foreldre eller besteforeldre med å levere salgsmeldingen digitalt, ved hjelp av din egen BankID. Foto: NTB
STATENS VEGVESEN GJØR BILSALG ENKLERE: Nå kan bileiere selge bilen og gjøre unna papirarbeidet digitalt, selv om de ikke har BankID. Det betyr at du for eksempel kan hjelpe eldre foreldre eller besteforeldre med å levere salgsmeldingen digitalt, ved hjelp av din egen BankID. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tidligere måtte de som ikke har BankID møte på trafikkstasjonen for å levere salgsmeldingen på papir. Nå har Statens vegvesen lansert en tjeneste som gjør at man kan slippe det - om man bare kjenner noen med BankID som man kan få hjelp av:

- Hvis du ikke har digital ID kan du få hjelp av en venn til å levere salgsmelding digitalt når du selger bilen, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Det betyr at du kan hjelpe din gamle far eller bestemor med å selge bilen og gjennomføre eierskifte på nett, selv om bileieren selv ikke har digital ID.

- Fortsatt en del som leverer på papir

Nær 96 prosent av alle salgsmeldinger av kjøretøy blir levert digitalt, ifølge Statens vegvesen.

- Det er fortsatt en del som leverer salgsmelding på papir hos trafikkstasjonen og disse ikke-digitale brukerne får nå et alternativ, skriver Vegvesenet.

Hjelperen bruker sin egen BankID for å logge inn på vegvesen.no/dinside. Der laster hjelperen opp en skriftlig fullmakt fra bileieren og en kopi av hennes gyldige legitimasjon. Og dermed er bilen solgt og eierskifte ferdig, uten at man må møte på trafikkstasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.