Fryseboks i boden

Er fryseboksen din plassert i boden?

Da bør du flytte den før den blir ødelagt. Her er grunnen.

IKKE I BOD: Det er med god grunn at fryseboks og kjøleskap ikke må plasseres i boden. Foto: Scanpix.
IKKE I BOD: Det er med god grunn at fryseboks og kjøleskap ikke må plasseres i boden. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Hadde du en fryseboks som holdt i 30 år før den røk, mens den nye du kjøpte for 7 år siden allerede er reparert to ganger?

Forklaringen kan være at du har satt fryseboksen på feil sted. Moderne frysebokser og kombiskap skal nemlig ikke stå i en kald kjeller eller uisolert bod slik som mange av de gamle brønnfryserne kunne.

Ekspertene forteller deg hvorfor.

For lav temperatur i rommet

- Det anbefales ikke at frysebokser og fryseskap står i rom hvor temperaturen går ned under pluss 10 grader. Dette fordi kjølevæsken i fryseboks og fryseskap blir tykkere på grunn av lav temperatur, og det sliter på kompressoren ved å dra kjølevæske rundt i systemet, forteller Simen Kristiansen, assisterende salgssjef for hvitevarer hos Elkjøp.

Da vil fryseren så og si garantert gå i stykker.

Ifølge Thomas Marthinsen, salgssjef for hvitevarer hos POWER Norge, er kjøle-og fryseskap laget for å stå plassert i rom som vi oppholder oss i, ikke i rom med lav temperatur eller for høy luftfuktighet.

- En fryser som i utgangspunktet skal holde -18 grader på innsiden vil ikke tåle å stå i et rom med lav temperatur, sier Marthinsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.