Frukt på grillen:

Er grillen varm kan du like gjerne grille desserten også

Banan, ananas og fersken: Frukt er perfekt på grillen. Her får du sju favoritter.

Grillet fersken: Grillprosessen trekker ut fuktighet så frukten blir ekstra saftig. Den den høye varmen gjør at sukkeret i fruktene karamelliserer seg og gir en herlig stekeflate. Foto: Betina Hastoft
Grillet fersken: Grillprosessen trekker ut fuktighet så frukten blir ekstra saftig. Den den høye varmen gjør at sukkeret i fruktene karamelliserer seg og gir en herlig stekeflate. Foto: Betina Hastoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Når vi likevel har laget middagen på grillen og det ofte god varme igjen, så hvorfor ikke utnytte varmen til det fulle? Denne varmen er perfekt for en dessert.

All frukt kan grilles, og lune frukter og varme bær smaker utrolig godt. Grillen får nemlig fram sødmen i frukt, og kan derfor blir en perfekt avslutning på et grillmåltid. Lune frukter og varme bær smaker utrolig godt. Du kan også servere grillet frukt som tilbehør til maten eller spise den alene.

Kan all frukt grilles?

Det meste av frukt kan grilles. Til og med vannmelon kan grilles til den har fått kledelige striper og kan serveres som en salt eller søt rett. Flere andre frukttyper egner seg også godt til grilling. Prøv for eksempel ananas, mango, fersken, nektarin eller epler og pærer.

Pass imidlertid på at fruktene ikke er for modne, men har litt motstand igjen. Det er viktig at du har rengjort grillristen godt når du skal spise frukten til dessert. Rester av grillolje og hvitløk smaker ikke godt sammen med iskrem!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.