På tur i Norge

Et eldorado av viltvoksende orkideer - i Norge

Ta en avstikker fra fjellbygda Røros til en orkide- og planteflora av de sjeldne.

ORKIDEER: Sølendet naturreservat på Brekken ved Røros kan by på hyggelig turområde i et vell av viltvoksende orkideer og andre sjeldne blomster og planter. Foto: Kristin Sørdal
ORKIDEER: Sølendet naturreservat på Brekken ved Røros kan by på hyggelig turområde i et vell av viltvoksende orkideer og andre sjeldne blomster og planter. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En liten avstikker fra Røros, i retning svenskegrensa og Funäsdalen, ligger det:

Naturreservatet Sølendet med et eldorado av viltvoksende orkideer.

I løpet av den nesten 4 kilometer lange natur- og kulturstien får du oppleve et vell av både orkideer og andre sjeldne planter - og vi anbefaler gjerne turen, også for deg som ikke er spesielt interessert i planter generelt eller orkideer spesielt.

Det er et fint utgangspunkt for en dagsutflukt fra Røros eller andre steder i området, og tar du med matpakke så kan vi anbefale et stopp ved Dalbua, hvor det er både bålplass og piknicbord.

Følger du naturstien rundt, vil du med jevne mellomrom treffe informasjonsposter hvor du kan lese om både plantene du kan se, markene rundt, høyløer og slåttebuer som du kan oppleve.

Orkideer du kan se

Naturreservatet Sølendet kan by på et særdeles rikt planteliv.

Totalt er det registrert nesten 600 plantearter innenfor reservatet, hvorav cirka 270 karplantearter, og blant dem:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer