Honnør rabatt

Få honnør-rabatt selv om du ikke er «gammel nok»

Honnørpris er ikke kun for alderspensjonister over 67 år.

BILLIGERE FOR ELDRE: Alle kollektivselskaper med offentlig tilskudd plikter å gi 50 prosent rabatt til blant annet honnører. Men også du under 67 kan ha rett på billigere reise, om du oppfyller kravene. Foto: NTB
BILLIGERE FOR ELDRE: Alle kollektivselskaper med offentlig tilskudd plikter å gi 50 prosent rabatt til blant annet honnører. Men også du under 67 kan ha rett på billigere reise, om du oppfyller kravene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Rabatterte billettpriser for eldre omtales gjerne som «honnørbillett». Og aldersgrensen for honnørpris følger gjerne pensjonsalderen, som per i dag er 67 år i Norge.

Men du bør vite at det ikke bare er pensjonistene som kan få billigere reiser eller inngangsbilletter - du kan også få det dersom du for eksempel reiser sammen med en som har honnørbillett.

Og skal du utenlands bør du også sjekke hva som gjelder - for andre land kan ha andre aldersgrenser for senior- eller honnørrabatter enn 67 år som vi er vant til her hjemme.

Halv pris til honnører

Den rabatterte honnørbilletten ble første gang lansert i Norge av NSB, i 1953 (kilde: snl.no). Nå plikter kollektivselskaper med offentlig tjenestekontrakt å yte sosiale rabattordninger med 50 prosent rabatt på enkeltbilletter for barn, honnørreisende og vernepliktige.

Fylkeskommunene og transportselskapene har også mulighet til å tilby bedre rabattordninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.