Virus på Facebook

Facebook-meldingene du ikke må sende videre

Stopp! Får du slike meldinger på Facebook må du for all del ikke videresende dem.

TENK DEG OM: Får du en snål melding på Facebook-chatten Messenger, bør du tenke deg om to ganger før du eventuelt velger å videresende den til en venn. Det kan hende du da er med på å spre et virus til alle dine følgere. Hvordan det fungerer, forteller vi deg i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø
TENK DEG OM: Får du en snål melding på Facebook-chatten Messenger, bør du tenke deg om to ganger før du eventuelt velger å videresende den til en venn. Det kan hende du da er med på å spre et virus til alle dine følgere. Hvordan det fungerer, forteller vi deg i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Facebook kan brukes til det aller meste, og mediet er mye mer enn kun din egen Facebookvegg og din egen nyhetsstrøm. Det er utallige grupper og nettsteder du kan følge.

Og så er det det tilhørende chatteprogrammet Messenger hvor du sender private beskjeder til en venn eller en gruppe med flere venner, om du ønsker det.

Chatteprogrammet er et supert verktøy for å holde kontakten med kjente. Men når du bruker Messenger er det én ting du må vokte deg for.

Dette er virus

Av og til kan det nemlig dukke opp skjulte viruslenker i en merkelig melding du får tilsendt. Her er ett eksempel:

En slik melding kommer gjerne fra en Facebook-venn av deg, selv om vennen din ikke bevisst har sendt deg noen melding. Årsaken til at du får tilsendt meldingen fra en bekjent, kan være at vedkommende har klikket seg inn på lenken i meldingen, og da vil meldingen automatisk bli sendt videre til alle vennene hans eller hennes.

Eventuelt kan det dukke opp en type «beskjed» som du ser bilde av øverst i denne artikkelen. En melding som oppfordrer deg til å videresende beskjeden til andre:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.