Norges beste bilturer:

Fant ukjent ferieperle

Reisebokforfatter Per Roger Lauritzen har gjennom sine mange reiser i Norge funnet de vakreste kriker og kroker. Her får du hans tips til de beste ferieopplevelsene.

BLIKKSTILLE: Langs Røssvatnet, på en avstikker fra Hattfjelldal, fant Per Roger Lauritzen en perle av et sted som han aldri hadde hørt om før. Den erfarne bilturisten har hatt noen av sine beste ferieopplevelser de gangene han har kjørt en omvei - bevisst eller ubevisst. Foto: Per Roger Lauritzen.
BLIKKSTILLE: Langs Røssvatnet, på en avstikker fra Hattfjelldal, fant Per Roger Lauritzen en perle av et sted som han aldri hadde hørt om før. Den erfarne bilturisten har hatt noen av sine beste ferieopplevelser de gangene han har kjørt en omvei - bevisst eller ubevisst. Foto: Per Roger Lauritzen. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg har reist mye rundt i verden, men det er utrolig hva vi har i Norge. Og veldig mange vet det ikke! Det er synd, men mange nordmenn er mer kjent i Paris enn i Trondheim, sier Per Roger Lauritzen til Vi.no.

Han er redaktør for NAF veibok, og blir av kolleger kalt et levende leksikon. Med over hundre reisedøgn i året, de fleste innenlands, er det få som har sett mer av Norges kriker og kroken enn ham. Når vi legger til at hans forrige jobb var i Turistforeningen, forstår du at vi har med en mann med betydelig turkompetanse å gjøre. Nå er han sammen med medforfatter Reidar Stangenes aktuell med tre reisebøker: «Norges beste bilturer», «Norges beste utsikter» og «Norges beste omveier». Sistnevnte tema kan Lauritzen snakke om i timesvis.

- I NAF har vi et munnhell: Omveiene er snarveien til de gode opplevelsene. Navigeringsverktøy som GPS er vel og bra, men du risikerer å gå glipp av en del ting om du følger ruteforslagene den gir slavisk, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.