Hotell og spa

Ferie uten pass eller flykaos: Sveriges 10 beste spa-hotell

Det er lange tradisjoner for spa og velvære i Sverige. Her er 10 herlige hotell hvor du kan kombinere en god natts søvn med kroppslig pleie og herlige bad.

DEILIG IDYLL: Sverige har et stort utvalg vidunderlige velværehotell. Som dette i Tanumstrand, under to timer fra Oslo. Foto: Mari Bareksten
DEILIG IDYLL: Sverige har et stort utvalg vidunderlige velværehotell. Som dette i Tanumstrand, under to timer fra Oslo. Foto: Mari Bareksten Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Lengter du etter sol og varme, gode måltider og en romantisk miniferie for to? Da er spaferie i Sverige kanskje akkurat det du trenger for å tine opp etter en lang vinter og ikke minst pandemiens reiserestriksjoner.

I Sverige er det stort utvalg av herlige velvære-hotell, både til fjells og ute ved kysten. Det er på tide å unne seg en skikkelig «helsereise» igjen.

Her er ti tips til svenske spahotell, perfekt for en langhelg i vår!

Tanumstrand, Tanum

Skal det være et bad i tang og tare? Utenfor Grebbestad kan du spa deg ned med skjærgårdens egne ingredienser. Velvære-avdelingen bærer preg av beliggenheten ved sjøen. I tillegg til å bruke både tang og havsalt i behandlingene, har du panoramautsikt til den svenske skjærgården fra det varme bassenget inne.

Falkenberg Strandbad

En lang hvit sandstrand, spennende matopplevelser og Sveriges mest luksuriøse spa innredet i pastellfarger, gir assosiasjoner til fasjonable Hamptons. Her er det lysekroner i taket, knitring i peisen og et svømmebasseng som ligner et drivhus fra kolonitiden. Gjestene spankulerer rundt i morgenkåper brodert med gulldetaljer à la Versace, baren serverer digge drinker og sunne lunsjretter. Falkenberg lover sommer året rundt inne i spaavdelingen; dette er en smak av luksus – uansett årstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.