Fjerne ansiktshår? Ikke gjør dette

Hvilke hårfjerningsmetoder er mest effektive på uønsket ansiktshår, hvilke behandlinger gir permanent resultat, og hva kan eventuelt forverre problemet?

FJERNE ANSIKTSHÅR: Vil du få bukt med uønsket hårvekst i ansiktet, bør du velge alt annet enn pinsett. Foto: NTB
FJERNE ANSIKTSHÅR: Vil du få bukt med uønsket hårvekst i ansiktet, bør du velge alt annet enn pinsett. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De kan være mørke, tjukke og stive som felestrenger, eller lange, lyse og myke som dun. De kommer med hormonforandringer og alder, og vokser raskere enn andre steder på kroppen. Du napper dem ut med pinsett i håp om at de etterhvert vil forsvinne for godt, bare for å oppdage at de kommer sterkere tilbake etter en dag eller to, som et hevngjerrig og gjenstridig ugress.

Vi snakker selvfølgelig om ansiktshår, som har det med å dukke opp rundt hakeparitet og overleppa etterhvert som vi blir eldre.

Årsaken?

- Når østrogenet synker i forbindelse med overgangangsalderen , blir det mannlige hormonet testosteron mer toneangivende. Det øker ikke, men har hjemme-alene-fest i østrogenets fravær. Dette kan gi økt hårvekst, forklarer epilasjonsterapeut Bente Grinde, som til daglig driver Klinikk Adine.

- Man skal heller ikke kimse av stress. Mye adrenalin trigger andre hormoner i kroppen, slik at det oppstår en kjedereaksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.