Nettdating og inkasso

Flaue og redde nordmenn lures: - Ikke betal!

Fortvilte nordmenn forteller om inkassokrav fra utlandet på tusenvis av kroner, for påstått nettdating, helsekost- og bilvurderingstjenester. Mange blir redde og flaue - og betaler. Nå advarer Forbruker Europa: - Ikke betal kravet!

LURES TIL ABONNEMENT OG INKASSO: Direktør i Forbruker Europa, Linn Hogner Jahr, advarer om nettjenester for dating, helsekost og bilvurdering - som lurer deg inn i abonnement du ikke har sagt ja til og som deretter sender høye inkassokrav. Foto: Forbruker Europa
LURES TIL ABONNEMENT OG INKASSO: Direktør i Forbruker Europa, Linn Hogner Jahr, advarer om nettjenester for dating, helsekost og bilvurdering - som lurer deg inn i abonnement du ikke har sagt ja til og som deretter sender høye inkassokrav. Foto: Forbruker Europa Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Forbruker Europa forteller om daglige henvendelser på telefon og e-post fra personer som har fått pengekrav på flere tusen kroner etter å ha besøkt eller vært medlem på en eller flere av mange datingnettsider. Det kan også være etter kontakt med helsekost- eller bilvurderingstjenester.

Singles50.com, kristendating.no, 50plusmatch.no, seniormøte.no, eldreSingle.no

Alle disse er eksempler på nettsidene som er forbundet med inkassosvindelen som Forbruker Europa nå advarer mot.

Norske forbrukere opplever å få inkassokrav fra utlandet, for «abonnementstjenester». Og dette kan komme selv om brukerne mener de aldri har gått inn på en abonnementsavtale - eller de vet ikke at det er snakk om en betalingstjeneste overhodet.

- Inkassokravet kommer alltid fra utlandet, og blir sendt fra selskaper som ikke har lov å drive inkassovirksomhet i Norge. Men dette vet ikke de fleste, og mange betaler kravene, sier direktør i Forbruker Europa, Linn Hogner Jahr, til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer