Nav og trygdesvindel

Flere anmeldt av Nav

412 personer er anmeldt for å ha svindlet Nav for 83 millioner kroner i 2021. AAP-mottakere er blant de største gruppene.

HVA HAR DU RETT PÅ FRA NAV? Navs ferske oversikt over trygdesvindel viser at mange har fått ytelser de ikke skulle hatt - og mange er dermed anmeldt for trygdesvindel. Fotomontasje. Foto: NTB/Nav
HVA HAR DU RETT PÅ FRA NAV? Navs ferske oversikt over trygdesvindel viser at mange har fått ytelser de ikke skulle hatt - og mange er dermed anmeldt for trygdesvindel. Fotomontasje. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Svindel knyttet til arbeid og urettmessig mottak av stønader topper Navs ferske rapport om trygdesvindel.

412 personer er anmeldt for trygdesvindel i 2021. Dette er flere enn i 2020, hvor de anmeldte 355 personer - men mindre enn i 2019, hvor antallet anmeldte var på 881.

Av de drøye 400 personene som Nav har anmeldt for trygdesvindel i 2021, er 310 personer anmeldt etter at de har vært i jobb - men de har unnlatt å informere Nav om at de har arbeid og inntekt.

Disse er anmeldt for svindel av til sammen 43 millioner kroner.

Som stønadsmottaker fra Nav er det strenge regler for hvor mye du kan jobbe før det får konsekvenser for utbetalingen fra Nav.

Det er også strenge regler i forhold til meldeplikt til Nav: Det er stønadsmottaker som selv har ansvaret for å melde alle inntekter og eventuelle endringer i inntekter eller livssituasjon, til Nav.

I de anmeldte sakene har de enten ikke hatt rett på stønad, eller fått for mye utbetalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer