ID-tyveri

Flere eldre rammes av ID-tyveri

En fersk undersøkelse viser at antallet ID-tyverier er stabilt, men at det er flere eldre som blir utsatt for svindelformen.

SVINDEL: ID-tyveri er en svindelform som rammer nordmenn årlig, og antallet eldre som blir lurt øker, ifølge Norsis. Foto: NTB
SVINDEL: ID-tyveri er en svindelform som rammer nordmenn årlig, og antallet eldre som blir lurt øker, ifølge Norsis. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Antall nordmenn som oppgir at de har vært rammet av ID-tyveri over en toårsperiode ligger stabilt på rundt 150.000, og har frem til i år vært uavhengig av alder.

I den årlige undersøkelsen som Skatteetaten og Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS) står bak, gjennomført av Respons Analyse, ser de derimot en økning blant de eldre i befolkningen.

Undersøkelsen viser også at den samme aldersgruppen, de over 60, er mer bekymret for å bli rammet av ID-tyveri enn de yngre.

- Bekymringsverdig

– Det er bekymringsverdig at de eldre ser ut til å bli rammet i større grad enn tidligere. At den samme aldersgruppen også er mer bekymret for å bli rammet enn de yngre, vitner om et behov for å gi dem mer kunnskap om typiske former for ID-tyveri, og hvordan de best kan beskytte seg i ulike situasjoner, sier seniorrådgiver Eivind Reiner-Holm, hos NorSIS i en pressemelding.

Vi.no har tidligere fortalt om hvordan eldre i større grad enn andre aldersgrupper, utnyttes som pengemuldyr, og at Europol melder om at svindel mot eldre generelt er et økende problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.