Forsikring

«For gammel» for full ulykkeserstatning

70-åringen ble skadd i en ulykke og trodde reise- og ulykkesforsikringen ville dekke det. Men utbetalingen ble kraftig redusert fordi han var «for gammel».

FIKK MINDRE FORSIKRINGSPENGER: Ettersom han hadde passert 70, ble utbetalingen fra forsikringsselskapet redusert. At han hevdet han ikke visste det var slik, hjalp heller ikke på utfallet da han klagde. Foto: Shutterstock/NTB
FIKK MINDRE FORSIKRINGSPENGER: Ettersom han hadde passert 70, ble utbetalingen fra forsikringsselskapet redusert. At han hevdet han ikke visste det var slik, hjalp heller ikke på utfallet da han klagde. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De fleste av oss har flere ulike forsikringer; det er hus og innboforsikringer, bilforsikringer, livsforsikringer, reiseforsikringer og enda flere. Mange av disse kan endre seg ettersom du blir eldre, endrer livssituasjon eller har andre behov.

Hva du må endre på med forsikringene dine når du blir eldre, kan du lese mer om her. Og ja, det kan være gode penger å spare.

- Urimelig

Mannen vi forteller om innledningsvis, ble skadd etter en ulykke på ski. Han var da fylt 70 år. Han var forsikret med en ulykke- og reiseulykkesdekning.

Han ble imidlertid overrasket da utbetalingen kom: Han trodde han hadde krav på mer enn de 100.000 kronene han fikk.

Årsaken til at han fikk veldig mye mindre enn han trodde, var at han hadde passert 70. Og at det i forsikringsvilkårene var bestemt at summen ville bli redusert etter siste forfall av regningen - som uheldigvis for han var to dager før ulykken skjedde.

At han mente dette var urimelig, og klagde til Finansklagenemnda, hadde ingen betydning: Konklusjonen til nemnda var at reduksjonen i beløp fulgte vilkårene og at han skulle være fullt informert om dette - på tross av at kunden mente det motsatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.