Førerkort og helseattest

Førerkort: Dette skjer med helseattest for eldre

Samferdselsdepartementet vurderer fremdeles spørsmålet om helseattest for eldre.

HELSEATTEST FOR FØRERKORT? Ny regjering i Samferdselsdepartementet jobber fremdeles med spørsmålet om krav til helseattest for eldre bilførere skal avvikles eller ikke. Foto: NTB/Shutterstock
HELSEATTEST FOR FØRERKORT? Ny regjering i Samferdselsdepartementet jobber fremdeles med spørsmålet om krav til helseattest for eldre bilførere skal avvikles eller ikke. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

På tross av Stortingets beslutning om å fjerne kravet om helseattest for eldre bilførere for snart et år siden, består det fortsatt.

Daværende samferdselsminister Knut Arild Hareide besluttet i oktober 2021 at han ikke ville iverksette vedtaket fra Stortinget om å oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere. Beslutningen kom etter en utredning gjort av Statens vegvesen og Helsedirektoratet, hvor det ifølge Hareide var en sterk faglig anbefaling om å beholde kravet om helseattest.

Han sendte imidlertid stafettpinnen videre til neste regjering:

- Det vil være opp til den nye regjeringen å ta stilling til hvordan dette skal følges opp videre, uttalte Hareide i oktober.

Nå er Støre-regjeringen på plass, men det er fremdeles uklart hva som vil skje med spørsmålet om helseattest for bilførere over 80 år:

- Etter Stortingets anmodningsvedtak er det gjennomført utredninger av både Statens vegvesen og Helsedirektoratet. Vi tar oss tid til å sette oss inn i disse utredningene. Det er en viktig sak, med mange hensyn å ta. De faglige utredningene utgjør sammen med innspill fra organisasjoner og andre fagmyndigheter grunnlaget for hvordan vi følger opp denne saken på en god måte, sier statssekretær Mette Gundersen (Ap) til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.