Statsbudsjettet 2023

Foreslår å legge ned eldreombudet

Regjeringens statsbudsjett for 2023 bekrefter at de opprettholder forslaget om avvikling av eldreombudet fra 1. juli neste år. Det får eldreombud Bente Lund Jacobsen til å reagere. – Behovet for Eldreombudet som trekkhund og vaktbikkje vil bare øke siden det blir stadig flere eldre. Arbeidet må trappes opp, ikke legges ned.

ELDREOMBUD FORESLÅS AVVIKLET: Her ved eldreombudet selv, Bente Lund Jacobsen. Foto: NTB
ELDREOMBUD FORESLÅS AVVIKLET: Her ved eldreombudet selv, Bente Lund Jacobsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram i vår, kom det frem at regjeringen ville avvikle eldreombudet fra og med 1. juli 2023, med bakgrunn i et ønske om å spare penger.

I statsbudsjettet for 2023 som ble lagt frem torsdag, blir det fortsatt foreslått å legge ned eldreombudet fra sommeren neste år.

Avvikles

«Regjeringen foreslår å redusere bevilgningen til Eldreombudet med 5 millioner kroner i 2023, som følge av at ombudet foreslås avviklet fra 1. juli 2023», skriver de.

– Det er skuffende at regjeringen fremmer et forslag om nedlegging kort tid etter at Stortinget enstemmig opprettet Eldreombudet ved lov. SV må stå ved sin støtte til å opprette Eldreombudet, avvise nedleggingsforslaget og la eldre beholde Eldreombudet, sier eldreombud Bente Lund Jacobsen i en pressemelding.

Er alle eldre pasienter?

Regjeringen skriver videre at noe av grunnen til forslaget om å avvikle eldreombudet, er at etaten har delvis overlappende oppgaver med andre statlig finansierte aktører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer