Ingen fortalte at hun var adoptert:

«Førti kroner i stempelavgift. Det var det jeg kostet»

På konvolutten sto navnet hennes med pappas håndskrift. Innholdet endret hele Anne Ginas liv.

Det er tjue år siden Anne Ginas liv tok en ny vending. Foto: Privat
Det er tjue år siden Anne Ginas liv tok en ny vending. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Faren var død og moren sterkt dement da Anne Gina Hægland (65) endelig åpnet konvolutten fra bankboksen. Hun hadde tatt den med seg for flere uker siden da hun tømte boksen for papirer, og her hun sto med den falmede konvolutten i hendene husket hun en setning faren hadde gjentatt flere ganger gjennom oppveksten hennes uten at hun hadde tenkt så mye over den: «Hvis noe skjer, så gå til advokat Harris i byen, han vil hjelpe deg med alt.»

Hun syntes det var rart, både beskjeden om advokat Harris og den igjentapede konvolutten hun nå sto med i hendene, men hun var ikke nysgjerrig. Livet hennes hadde ikke inneholdt så mange spørsmål.

Helt til hun åpnet konvolutten, og hele hennes tilværelse falt sammen.

Livshistorien var en løgn

Det var en søndag kveld, mannen Øivind satt i badstuen, datteren var hos en venninne, tenåringssønnen var på rommet sitt. Helt til Anne Gina åpnet konvolutten og satte i et skrik. Da mannen og sønnen kom løpende, fant de henne på gulvet på kjøkkenet. Ved siden av henne lå et dokument:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer