Pris på solbriller og briller:

«Fra 50 kr/mnd» ble til 1400 kr i butikken

Brilleabonnementet blir markedsført med en pris «fra 50 kroner måneden» - men vi ble presentert for en regning på 1400 kroner måneden. Det er en prisforskjell på 2700 prosent!

NYE BRILLER OG SOLBRILLER? Med brilleabonnement leier du minst tre par briller eller solbriller over en lengre periode - og betaler en fast månedspris. Men det er stor forskjell på prisen som brillebutikkene annonserer med - og det faktiske pristilbudet. Foto: Shutterstock/NTB
NYE BRILLER OG SOLBRILLER? Med brilleabonnement leier du minst tre par briller eller solbriller over en lengre periode - og betaler en fast månedspris. Men det er stor forskjell på prisen som brillebutikkene annonserer med - og det faktiske pristilbudet. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

At briller er dyrt, hersker det ingen tvil om. En fersk pristest utført av Vi.no avslører en prisforskjell på opptil 721 prosent på briller:

Pris på brillene som brillebutikkene anbefaler oss, varierer fra 1493 kroner til 12 258 kroner.

Det er også enorme forskjeller i anbefalinger om hvor gode - og dyre - glass brillebutikkene mener vi trenger. Da vi sjekket priser på briller hos seks ulike brillekjeder, var anbefalingene alt fra at vi trengte de dyreste glassene - til at de dyreste glassene rett og slett ville være «bortkastede penger».

Én ting er kontant kjøp av briller. En annen ting er brilleabonnement som flere brillebutikker tilbyr, blant annet Synsam og Brilleland.

Vi har bedt om pristilbud på brilleabonnement hos Synsam - og har fått to ganske sprikende pristilbud. Det som er mest oppsiktsvekkende, er differansen mellom «fra-prisen» i annonseringen - og den faktiske abonnementsprisen vi har blitt tilbudt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.