Taco oppskrift

Fredagstaco med en vri?

Spiser du fredagstaco hver uke men har lyst på litt variasjon? Prøv disse oppskriftene for friske taco-varianter uten kjøttdeig og mais på boks.

FISKETACO? Laks, finstrimlet kål og lime smaker godt som et alternativ til kjøttdeigen, både i skjell og i tacolefser, gjerne med en dash guacamole til. Foto: NTB Shutterstock
FISKETACO? Laks, finstrimlet kål og lime smaker godt som et alternativ til kjøttdeigen, både i skjell og i tacolefser, gjerne med en dash guacamole til. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Allerede i 1971 begynte Oluf Lorentzen, som seinere ble deleier av Meny-kjeden i Norge, å importere tacoskjell, garbanzobønner, tostadas, tamales, enchiladas og kryddersaus fra Old El Paso til Norge - selv om Stavangerkjøpmannen Allert Middelthon hadde importert taco-varer allerede noen år tidligere for å tilfredsstille behovet til amerikanere som kom til byen for å lete etter olje i Nordsjøen, skriver snl.no.

Det var spesielt utover 90-tallet at tacoen ble populær i de norske hjem, en popularitet som har fortsatt: Ifølge Ipsos-undersøkelsen «Norske spisefakta 2018» spiser 13 prosent av den norske befolkningen under 40 år taco hver eneste fredag, mens rundt 84 prosent spiser taco minst én gang i måneden.

Taco tilbehør med en vri

Selv om de mest tradisjonsrike av oss fortsatt sverger til ekte, norsk taco med kjøttdeig, isbergsalat, mais og revet ost, fins det utallige måter å variere den populære helgematen på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.