Bytte batteri i høreapparatet

Funker ikke høreapparatet?

Gode råd til deg som strever med høreapparatet.

PROBLEMER MED HØREAPPARATET?: En av grunnene til at høreapparatet ikke fungerer som det skal, kan være noe så enkelt som at du ikke har gitt batteriet tid til å aktiveres før du satte det inn i høreapparatet. Flere tips får du i artikkelen under. Foto: Scanpix.
PROBLEMER MED HØREAPPARATET?: En av grunnene til at høreapparatet ikke fungerer som det skal, kan være noe så enkelt som at du ikke har gitt batteriet tid til å aktiveres før du satte det inn i høreapparatet. Flere tips får du i artikkelen under. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Statistisk sett vil hver femte nordmann i 2020 ha en eller annen form for hørselshemming, ifølge Norges arktiske universitet (UIT). Men for mange hørselshemmede vil høreapparat bedre tilstanden vesentlig.

Flere som bruker høreapparat kan samtidig oppleve det som vanskelig å få apparatet til å fungere optimalt, særlig utfordrende kan det være å bytte batteri, opplyser kommunikasjonssjef ved Hørselshemmedes Landsforbund (HFL), Anja Hegg, til Vi.no.

Her er noen gode tips til deg som strever med høreapparatet.

Tett ørevoksfilter?

At høreapparatet ikke fungerer som det skal kan skyldes flere faktorer, ifølge Odd Martin Okkenhaug Bjørkli, audiograf ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

– Blant annet vil en endring i personens hørsel gjøre at høreapparatene underforsterker lyden. Derfor bør du bestille en time hos audiografen dersom du tror at hørselen kan ha endret seg, sier Bjørkli.

– Dersom apparatene plutselig blir stille kan det være noe feil med apparatet, eller at et ørevoksfilter er tett. Ørevoksfilteret kan du bytte selv, legger han til.

Andre grunner til at høreapparatet ikke fungerer som det skal, kan være at du ikke har gitt batteriet tid til å aktiveres før du satte det inn i høreapparatet – det tar cirka to minutter. Det kan også skyldes smuss på batteriets eller høreapparatets kontaktflate.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.