Karen-Marie Ellefsen pensjoneres

Fyller 70, må slutte i NRK

- Så lenge de kan velge en president i USA som er godt over 70 år, kan jeg ikke skjønne at vi som er over 50 ikke kan være kommentatorer og programledere på TV.

70 NESTE ÅR: I august 2020 fyller Karen-Marie Ellefsen 70, og får ikke lenger jobbe i statskanalen. Foto: Tor Lindseth
70 NESTE ÅR: I august 2020 fyller Karen-Marie Ellefsen 70, og får ikke lenger jobbe i statskanalen. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Karen-Marie Ellefsen har vært 40 år i statskanalen, men hun har det på samme måte i dag som da hun var 30 år: Hun er like opptatt av hva andre synes om henne nå, kanskje mer enn før.

– Hvis andre mener noe negativt om meg, har det større betydning for meg karrieremessig i dag enn før. Hvis alder skal være et kriterium på om folk liker deg eller ikke, får en laber prestasjon større konsekvenser for meg nå enn tidligere, mener hun.

Ungdomsdyrkingen i arbeidslivet provoserer henne.

Erfaren, ikke gammel

– For all del, det er mange unge som er flinke i jobben sin. Men regjeringens mål er at vi skal stå lenge i jobb, og da er det ikke så greit når bedriftene ikke vil ansette eldre folk. Det opprører meg, sier reporteren.

Hun mener at TV-bransjen er opptatt av at det meste skal være ungdommelig for å tiltrekke unge seere. Selv synes hun ikke at det er problematisk at hun som godt voksen dame er et ansikt utad i statskanalen. Om et drøyt år, i slutten av august 2020, ender karrieren som TV-reporter. Da runder Karen-Marie 70 og får ikke lenger lov til å jobbe i NRK i henhold til statskanalens regler. Konkrete planer for pensjonisttilværelsen har hun ikke lagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.