Død og Facebook

Gjør døden mindre skremmende på Facebook

- Lettere å åpne seg om vanskelige ting på en digital avstand.

TRYGG BAK iPAD: – Generelt sett vet man at det er lettere å åpne seg om vanskelige ting når det er en digital avstand, eller nærhet, sier Anett Kjøniksen. Foto: Scanpix
TRYGG BAK iPAD: – Generelt sett vet man at det er lettere å åpne seg om vanskelige ting når det er en digital avstand, eller nærhet, sier Anett Kjøniksen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Døden er skremmende for de fleste av oss, og ved å avmystifisere og folkeliggjøre den, kan den virke mindre skremmende.

Det forteller Anett Kjøniksen, som sammen med Tom Rodell Marthinsen har opprettet Facebook-siden Omsorg for dødende , som kort og godt handler om døden.

Anett og Tom så behovet for en folkelig arena å snakke om døden på, og ønsket derfor å være en talsarena for all den gode omsorgen som gis ved livets slutt.

Og det var ikke tilfeldig at de valgte å legge denne arenaen på Facebook.

Lettere bak skjermen

- Generelt sett vet man jo at det er lettere å åpne seg om vanskelige ting når det er en digital avstand, eller nærhet, om du vil. Vi ser at folk har stort behov for å uttrykke seg. De har behov for å si noe om egne opplevelser, sin egen sorg, sin takknemlighet, sine erfaringer på godt og vondt. De støtter og bekrefter hverandre, og jeg tror folk har et behov for å bli sett og hørt, sier Anett videre.

Med dette vil samarbeidspartnerne bryte ned tabuet og frykten for døden, og via opplysningsarbeid og tilgjengelighet gi økt forståelse til folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.