Agepride:

Glem midtlivskrise, jeg vil ha midtlivsfest!

Dette er en hyllest til oss som endelig er voksne.

INGEN KRISESTEMNING: Vi burde feire midtlivet som en gave av blanke ark og fargestifter, mener artikkelforfatteren. Foto: Scanpix/Shutterstock
INGEN KRISESTEMNING: Vi burde feire midtlivet som en gave av blanke ark og fargestifter, mener artikkelforfatteren. Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Kommentar, Vi.no): Jeg vet ikke hvordan jeg forestilte meg at femtiåra skulle være, men hadde du spurt meg for noen år siden tror jeg ikke at jeg hadde forutsett følelsen jeg sitter med nå: Sulten. Kraften. Iveren over alt som venter.

Jeg ser det hos venninner, og jeg ser det i sterke damer i internasjonal politikk og kulturliv: Krever vi ikke litt mer plass enn før? Framstår vi ikke sterkere enn da vi var yngre?

Venninnegjengen snakket nylig om hvor fint vi har det nå. Jeg er 53, vennene mine på samme alder. Gjennom åra har vi klamret oss fast i berg- og dalbanevogner som har rast av gårde gjennom dype dalsøkk, finurlige looper og fantastiske høyder. Vi har opplevd, levd, og overlevd. Vi har erfaring, og den gjør noe med oss.

Jeg opplever min egen generasjon som åpen, modig og full av kraft. Det faller en syrlig kommentar i ny og ne om vår egne grånende manke og aktive tyngdekraft, men mindre selvhøytidelige som vi er – det er latteren som får plass - ikke usikkerheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer