Strikk trendjakka

Gratis strikkeoppskrift fra trendskaperne i Klompelompe

Norges nye strikkefenomen topper salgslistene hver gang de gir ut ny strikkebok. Her får du oppskriften på den klassiske Ludvig-kofta.

DAMESTRIKK: Noen ganger vil man helst strikke noe fint til seg sjøl. Ludvig-kofta var opprinnelig en barneoppskrift, her får du den i voksenstørrelse. Foto: Klompelompe
DAMESTRIKK: Noen ganger vil man helst strikke noe fint til seg sjøl. Ludvig-kofta var opprinnelig en barneoppskrift, her får du den i voksenstørrelse. Foto: Klompelompe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Fra tid til annen dukker det opp strikkedesign som blir store snakkiser. Peer Spook regjerte på åttitallet, seinere kom Arne & Carlos, og hvem glemmer vel furoren da den første Skappelgenseren ble lansert? De siste årene har ett navn dukket opp stadig oftere i håndarbeidskretser. Har du ikke hørt det før, får det deg til å stusse. For hva i all verden er en klompelompe?

Svaret får vi fra barndomsvennene Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland.

- Klompelompe er et kallenavn eller kosenavn til søte babyer eller barn, og ble valgt helt tilfeldig da vi begynte å lage strikkeoppskrifter, forteller de.

- Vi ante jo ikke den gang at Klompelompe skulle bli en så stor suksess. Da hadde vi nok tenkt mer gjennom hva vi skulle hete. Men likevel er vi glad for navnet, det blir lagt merke til og husket.

Både Hanne og Torunn vokste opp i bygda Kvalavåg på Karmøy på sørvestlandet. De mistet kontakten noen år, og da de møttes igjen hadde begge store mager og termin på samme dag. De avtalte å møtes igjen, og møtene ble snart til strikkekvelder der praten gikk rundt strikking og baby. Spesielt en type oppskrift savnet de: babyluer med fin og god passform, spesielt til gutter. Så de begynte likegodt å lage oppskrifter sjøl og srikket plagg som de solgte på julemarkeder og etter hvert på bloggen som de kalte Klompelompe. Plaggene ble fort utsolgt, så de bestemte seg for å selge oppskrifter i stedet for ferdig strikkede plagg. Og dermed var ideen til bok født.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer