Bok: «Kongen forteller»

«Han har en nærhet til mennesker som knapt noen konge har hatt»

I over et år møtte republikaneren Harald Stanghelle kong Harald til nære samtaler. Stanghelle mener at kong Harald i dag er nærmere folket enn sin far, folkekongen Olav.

FOR NORGE: - Kong Harald tolker våre holdninger og er med på å forme dem, sier Harald Stanghelle. Her er kong Harald på Svalbardbesøk. Foto: Dronning Sonja
FOR NORGE: - Kong Harald tolker våre holdninger og er med på å forme dem, sier Harald Stanghelle. Her er kong Harald på Svalbardbesøk. Foto: Dronning Sonja Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tidligere redaktør Harald Stanghelle hadde aldri trodd at han i halvannet år skulle bli fast gjest på kongsgården og Slottet hvor han hadde jevnlige samtaler med kong Harald.

Samtalene mellom republikaneren Stanghelle og kongen ble til boka «Kongen forteller», som siden utgivelsen har vært en knallsuksess. Det sjette opplaget er på vei.

Ifølge Raymond Vik, kommunikasjonssjef i Kagge forlag, er opplaget i skrivende stund på 70 000 bøker, og boka topper bestselgerlista til bokhandlerkjedene Ark og Norli.

- «Kongen forteller» er den mest solgte boka for tiden, uavhengig av sjanger. Med tanke på at det er over en måned siden boka kom ut, tyder det på at de som leser den anbefaler den videre, sier Vik til Vi.no.

Stanghelle er klar på en ting:

- Det er kongen som selger, ikke forfatteren.

- Uvanlig lite jålete

Han forteller at kongen har vært uvanlig åpen. Han har delt mange historier fra sitt liv og også fortalt om møter som har berørt ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.