Navnetrend:

Han het Bratlie, hun het Hjartåker. Gjett hva de heter nå?

I stedet for å krangle om hvem sitt etternavn som skulle bli familienavnet, slo Karina og Johannes seg sammen og laget sitt eget. - Diplomatisk og fin løsning, mener navneforsker.

Ifølge SSBs navnesøk er det færre en fire personer som har etternavnet Hjartlie. Her er de: Karina, Johannes og lille Sonja Katrine. - Vi er glade for at vi trumfet alle betenkeligheter. Tanken på å ikke hete det samme som barna våre virker fremmed i dag, og det er litt stas å vite at det er et unikt navn som ingen andre i verden har - såvidt vi vet, sier Karina. Foto: Privat
Ifølge SSBs navnesøk er det færre en fire personer som har etternavnet Hjartlie. Her er de: Karina, Johannes og lille Sonja Katrine. - Vi er glade for at vi trumfet alle betenkeligheter. Tanken på å ikke hete det samme som barna våre virker fremmed i dag, og det er litt stas å vite at det er et unikt navn som ingen andre i verden har - såvidt vi vet, sier Karina. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det kunne ha blitt en uløselig krangel. Det eneste Karina Hjartåker og Johannes Bratlie var enige om når det kom til navn, var at de ønsket et felles familienavn. Utfordringen var at de begge var sterkt knyttet til sitt eget, og ingen av dem ville gi slipp på det. De kunne bruke begge navn, med eller uten bindestrek, men hvilket navn skulle da stå først?

- På engelsk heter etternavn family name. Et familienavn binder oss sammen, vi ønsket å ta det steget. Men vi klarte aldri å bestemme oss, forteller Karina Hjartlie.

Bryllupet kom og gikk i 2017 uten at det medførte navneendring for noen av dem. Så ble Karina gravid. Nå ble det enda viktigere for dem å skape en navnetilhørighet for de to som skulle bli tre.

«Name blending»

- Vi begynte å tulle med at det fantes et siste alternativ, å slå navnene sammen, forteller Karina.

I begynnelsen var det bare på gøy. I kjendisverden er det ikke uvanlig at kjente par får felles kallenavn: Brad Pitt og Angelina Jolie ble kalt Brangelina, Kim Kardashian og Kanye West kalles Kimye og Bill og Hillary Clinton går under navnet Billary. Name blending, kalles fenomenet på engelsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.