Hvor lenge holder kjøtt seg?

Har du hørt om dette kjøtt-trikset før?

Kjøtt blir dårlig selv om det ligger i frysen. Da bør du prøve dette trikset!

KAN IKKE FRYSES EVIG: Kjøtt må ikke spises om det har lagt for lenge i frysen. Ulike kjøttslag har ulik holdbarhetsdato. Sjekk hvilke lenger ned i saken!. Foto: Scanpix.
KAN IKKE FRYSES EVIG: Kjøtt må ikke spises om det har lagt for lenge i frysen. Ulike kjøttslag har ulik holdbarhetsdato. Sjekk hvilke lenger ned i saken!. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Vi la kjøttet i en kjele eller en bolle med lokk på, og da holdt det seg fint en stund, men ikke så lenge, forteller Alfhild Viul (98) fra Oslo.

Da hun var ung på 1950-tallet var plast lite utbredt, dermed var det vanskeligere å emballere kjøttet slik at det kunne holde seg, fryseboks og kjøleskap var det ikke mange som hadde.

Tidene har endret seg siden den gang, i dag er det datomerking på kjøttmat fordi vi vet hva slags fare gammel mat utgjør for helsen, og at fryst kjøtt holder seg lenger enn ferskt.

Men visste du at kjøttmat på sikt vil bli dårlig selv om det ligger i frysen?

Stek kjøttdeig før oppbevaring

- Vi hadde jo ingen datomerking den gangen, så vi måtte stole på lukte-og synssansen vår da vi sjekket om kjøttet var blitt dårlig, sier Viul.

I dag vet vi at vi generelt bør være forsiktig med å spise mat som er utgått på dato.

- Men folk er som regel mer forsiktige med mattyper som er lett fordervelige, som for eksempel kylling, sjømat og skalldyr, sier André Wrengbro, matfaglig rådgiver i MatPrat.

Han har flere nyttige tips til hvordan du kan oppbevare kjøtt på best mulig måte slik at det ikke blir dårlig. For eksempel er det greit å vite er at et kjøttprodukt med mye fett blir fortere harskt enn for eksempelet kylling som er magert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer