Minnekonto på sosiale medier:

Har du skrevet Facebook-testament?

Vi lever ikke lenger bare fysiske liv. Det kan være lurt å velge en minnekontoforvalter til å styre ditt digitale ettermæle.

Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): De digitale sporene vi legger igjen på nettet har evig liv, med mindre vi aktivt sletter dem selv. Hvis du ønsker at Facebook-kontoen din skal slettes etter din død, må du be noen om å varsle Facebook om at du ikke lenger lever og sende dem kopi av dødsattest eller dødsannonse.

Gjør du ingenting, og dine pårørende ikke kontakter Facebook, blir kontoen din stående som før. Det betyr at du fortsatt kan dukke opp i lista over venner man kanskje kjenner, og vennene dine vil fortsatt oppfordres til å gratulere deg med dagen på bursdagen din.

Dette kan du gjøre selv

Ønsker du at kontoen din slettes, kan du registrere det selv. Et alternativ er å utnevne en minnekontoforvalter og la kontoen din bli stående som en minneside. Den du utnevner til minnekontoforvalter kan skrive et innlegg på profilen og oppdatere profil- og forsidebilde.

For eksempel kan det være aktuelt å skrive noen ord om at kontoens eier er død, og dele detaljer om minnestund. Forvalteren kan ikke gjøre endringer på dine tidligere poster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.