Har ikke råd til vedlikehold av egen bolig

Økte bokostnader og press på privatøkonomien gjør at mange ikke har råd til å prioritere vedlikehold av boligen sin, viser en fersk spørreundersøkelse, noe forsikringsselskapet Fremtind påpeker i verste fall kan gjøre vondt verre.

VEDLIKEHOLD AV BOLIG: Mange nordmenn prioriterer ikke å sette av penger til vedlekehold av bolig, og en del velger det bort på grunn av stram økonomi, ifølge en spørreundersøkelse. Foto: NTB
VEDLIKEHOLD AV BOLIG: Mange nordmenn prioriterer ikke å sette av penger til vedlekehold av bolig, og en del velger det bort på grunn av stram økonomi, ifølge en spørreundersøkelse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

1,6 millioner nordmenn oppgir at de ikke sparer til vedlikehold av egen bolig, viser en fersk undersøkelse Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind.

Stram økonomi er én av de viktigste årsakene: I undersøkelsen oppgir 44 prosent av respondentene at de ikke setter av penger til vedlikehold av egen bolig. Av disse er det 1 av 5, som tilsvarer 330 000 nordmenn, som oppgir at de ikke har råd. En like stor andel oppgir at de prioriterer andre utgifter.

Før jul slapp Huseierne en oversikt over hva det koster å bo i en enebolig på 120 kvadratmeter og en leilighet i storbyene på 70 kvadratmeter. Rapporten er nedslående for norske boligeiere: Ikke bare har bokostnadene økt med 18 prosent i 2022, men vil øke med ytterligere 16 prosent i løpet av 2023, beregner Huseierne.

I gjennomsnitt vil bokostnadene ligge på 178.000 kroner i 2023 for den typiske eneboligen.

Gamle rør årsak til mange skader

– Mange opplever et stort press på økonomien nå. Da kan det være fristende å utsette vedlikehold, men i verste fall kan det ende med en kjemperegning du ikke har råd til, advarer skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, som påpeker at slitasje og elde, ofte gamle og slitte rør, både inne og utenfor huset er årsaken til mange skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer