Coronaviruset i Norge:

Her besøker Anne-Lise barnebarna - på FaceTime

Anne-Lise og barnebarna har lang trening i å holde kontakten på digitale flater. Det er hun glad for nå.

Anne-Lise Økland skulle så gjerne ha gitt barnebarna Mie og Noelia en klem, men hun godtar at det beste for alle nå er å møtes der de kan - ved hjelp av skjerm. Foto: Privat
Anne-Lise Økland skulle så gjerne ha gitt barnebarna Mie og Noelia en klem, men hun godtar at det beste for alle nå er å møtes der de kan - ved hjelp av skjerm. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): - De tar meg med på livet sitt og viser meg alt de gjør. Noen ganger ser jeg dem, andre ganger ser jeg bare taket. Det er sånn det er å henge med sjuåringer, sier Anne-Lise Økland (59) og ler.

Hun bor på Nesodden, to av døtrene bor med sine familier i Moss, en times biltur unna. Til vanlig holder de kontakten på FaceTime i det daglige, og møtes så ofte de kan. Nå for tiden blir det med den digitale kontakten.

FaceTime er en app for videosamtale som følger med Appleprodukter som iPhone, iPad og Mac. Det finnes mange andre plattformer som gir samme mulighet, se vår oversikt over noen av dem og hvordan de brukes nederst i saken.

Møtes kun digitalt

- Vi skulle ha møttes for å grille pølser i skogen i helga, men det droppet vi. Vi turte ikke å ta sjansen, forteller Anne-Lise.

Døtrene Therese og Stine er naboer i Moss, og lar sine døtre Noelia (6 1/2) og Mie (7) møtes for å leke i tråd med rådene fra Folkehelseinstituttet. Mormor opplever at barnebarna er oppdatert på det som skjer, de forteller henne blant annet at de har sett Erna Solbergs pressekonferanse for barn, og at de er flinke til å vaske hendene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.