Norgesferie i siste liten:

Her er det fortsatt ledige hytter i sommer

Ble utleiehyttene revet bort før du fikk planlagt ferien? Her er din sjanse - og det trenger ikke å bli dyrt!

Maliskjæra naturreservat i Gruset statsskog i Grue kommune i Hedmark. Torkel Skoglund og Atcho beundrer utsikten over Rotnavassdraget og Finnskogen. Foto: Statskog
Maliskjæra naturreservat i Gruset statsskog i Grue kommune i Hedmark. Torkel Skoglund og Atcho beundrer utsikten over Rotnavassdraget og Finnskogen. Foto: Statskog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Du har gjerne hørt om DNT og hyttene de tilbyr sine medlemmer. Nytt av året er at de må forhåndsbookes på grunn av smittevernsituasjonen, og pågangen er stor, ifølge kommunikasjonsrådgiver Ingvild Lundberg Bakke. Antall familiemedlemsskap har økt med ni prosent i år, og mange hytter er helt fullbooket i helgene fremover.

Det betyr ikke at toget er gått. Det finnes mange flere hytter som er tilgjengelig for hvem som helst, og det krever ikke engang medlemsskap.

- Skikkelige perler

Statskog eier for eksempel en mengde hytter som ligger spredt i Norge. Noen av dem er åpne koier som du kan oppsøke helt gratis uten bestilling. Andre er tilgjengelig for korttidsleie, mens en tredje kategori hytter kan leies på åremål for fem år av gangen. Da har du eksklusiv bruksrett til hytta for rundt 16 000 kroner i året.

- Mange av hyttene er skikkelige perler. De ble i sin tid satt opp i forbindelse med skogbruket. Den gang brukte man arbeidshester som trengte vann, og hyttene er derfor satt opp i nærheten av innsjøer, forteller Torkell Skoglund, seniorkonsulent for jakt, fiske og friluftsliv i Statskog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer