Her er eldre snart størst på netthandel

– Slik vi ser det, er eldre veldig digitale, sier daglig leder i Farmasiet.

- Eldres digitale vaner har utvilsomt skutt fart, mener nettapoteket Farmasiet. Foto: Heiko Junge / NTB
- Eldres digitale vaner har utvilsomt skutt fart, mener nettapoteket Farmasiet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Coronapandemien endret tidlig noen av vanene og kjøpsmønstrene våre. Allerede før nedstengingen av Norge 12.mars, skrev Vi.no om doblet etterspørsel og lange ventetider for levering av matvarer på døra. Siden da er det innført en rekke ulike kontaktfrie betalingsløsninger, og stadig mer av kjøpene våre foregår uten at vi trenger å oppsøke en butikk. Posten er forberedt på tidenes julerush og har ansatt 600 ekstrahjelper for å ta unna pakkene fra netthandel før jul.

Nå melder nettapoteket Farmasiet om overraskende vekst i spesielt én kundegruppe: De over 55 år utgjør en stadig større del av kundebasen til nettapoteket.

Ventelister for datakurs

– Bare denne uken har vi opplevd en vekst på 400 prosent blant kunder over 55 år mot samme uke i fjor. Og i forrige uke kjøpte de eldste nesten annenhver av de reseptbelagte medisinene vi solgte, sier daglig leder Hans Kristian Furuseth i Farmasiet.

- Eldres medisin- og digitalvaner har uten tvil skutt fart som følge av coronaviruset. Om kort tid er det seniorene som vil lede an i netthandelen av apotekvarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.