Se kart over forekomst av ramsløk:

Her finner du ramsløk

KOMMENTAR: Jeg trodde det var forbeholdt de få innvidde å finne vårskogens grønne gull. Og så var den bare et klikk unna!

Er du en sånn som røper fiskestedene dine? Ikke jeg heller. Heldigvis kjenner jeg en som delte sitt hotteste ramsløktips med meg, og nå deler jeg det videre - i tilfelle vi er flere som har levd i uvitenhet.
Er du en sånn som røper fiskestedene dine? Ikke jeg heller. Heldigvis kjenner jeg en som delte sitt hotteste ramsløktips med meg, og nå deler jeg det videre - i tilfelle vi er flere som har levd i uvitenhet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Artikkelen er første gang publisert 6.mai 2020.

Jeg er hun som kjøper kantareller hver høst, fordi jeg aldri finner skogens gule skatter når jeg går på tur. Jeg ser etter de små, guloransje hattene i skogbunnen, men konkluderer alltid med at noen må ha vært der før meg. Drømmen om å ramle over en kjempefangst ligger likevel i bakhodet hver seinsommer og høst.

De siste årene har samme tanke sneket seg inn hver vår. På denne tida går jeg og snuser etter en duft av viltvoksende løk. Ramsløk er kalt nordens hvitløk, og er omfavnet av de hippeste restaurantkokkene. Glem pesto av basilikum, nå er det ramsløkpesto for alle penga! Det vil si ingen penger - for helst skal den plukkes der den vokser vilt i store klynger langs norskekysten fra Oslofjorden til Trøndelag.

Detaljert kart

Jeg er ikke aleine om å jakte, de siste ukene har det dukket opp stadig flere bilder i sosiale medier av venner og bekjente som har litt mer tid til overs denne våren enn tidligere vårer, og som endelig, ENDELIG! har knekt koden. Noen av dem forteller gjerne om det gylne tipset om den hemmelige plassen der det vokser ramsløk så langt øyet kan se. Den hemmelige funnplassen er delt med dem i fortrolighet, og kan dermed ikke deles videre, forteller de med dårlig skjult stolthet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.