Stille klokka 2022

Her stiller de klokka for siste gang

Mexico har bestemt seg for å ha én tid hele året, og i USA er et tilsvarende forslag til behandling. Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelse på om man skal slutte med å stille klokka i Europa.

NÅR SKAL KLOKKA STILLES? Natt til søndag 30. oktober stiller vi klokka en time tilbake, på lik linje med Mexico - som gjør det for siste gang. Foto: NTB
NÅR SKAL KLOKKA STILLES? Natt til søndag 30. oktober stiller vi klokka en time tilbake, på lik linje med Mexico - som gjør det for siste gang. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Siden 1980 har vi byttet på sommer- og vintertid her til lands, og nå er tida nok en gang inne for å stille klokka:

Natt til søndag 30. oktober stiller vi klokka en time tilbake til vintertid, som er normaltid, og ifølge Justervesenet skjer dette på en mer nøyaktig måte enn noensinne - ettersom de har fått en ny atomklokke som gjør tiden enda mer nøyaktig.

EU har tidligere gått ut og foreslått at man skal gå bort fra bruken av sommertid, men lite har skjedd siden forslaget ble fremmet. I andre deler av verden har de derimot gjort grep, og i Mexico stiller de nå klokka for siste gang. Samtidig vedtok senatet i USA den såkalte «The Sunshine Protection Act» i mars i år, som kan innebære at de slutter med vintertid i november 2023.

Slutter med sommertid

Nå gjenstår det å se om Representantenes hus og presidenten godkjenner forslaget for USAs del.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer