Herskapelig på småbruket

Før i tiden var det enkel gårdsdrift på Bakken gård, som ligger flott til i det vakre kulturlandskapet i Trøndelag. Nå funkler det i lysekroner, og sherryen er skjenket.

HERSKAPELIG STIL: Gerd og Snorre har innredet Bakken gård etter inspirasjon fra engelsk «upper class». Samtidig går de også noe etter prinsippet «man tager hva man haver». Foto: Hege Landrø Johnsen
HERSKAPELIG STIL: Gerd og Snorre har innredet Bakken gård etter inspirasjon fra engelsk «upper class». Samtidig går de også noe etter prinsippet «man tager hva man haver». Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En elegant corgie ved navn Jackie tripper på korte bein over et teppe med persisk mønster. Gerd Thorshaug (57) gir hunden en god klapp, og forteller at hun og ektemannen Snorre (60) kjøpte stedet høsten 2020, for å ha som fritidsbolig. Småbruket fra 30-tallet ligger på Stod utenfor Steinkjer i Trøndelag.

På kort tid har de rukket å skifte gulv i første etasje, og de har malt veggene i farger som ligner på de opprinnelige. De har også fylt det lille våningshuset med eldre gjenstander og antikviteter som de har samlet gjennom et helt liv.

– Vi er samlere, begge to, og sønnen vår, Ole Martin, har arvet mye av den interessen, forteller Gerd, og viser fram stua, som gir assosiasjoner til herskapelige salonger i Storbritannia.

En lang, vakker sofa av merket Knag står langs veggen.

– Vi var så heldige å få tak i den på en auksjon.

Familien er veldig glad i auksjoner og bruktsalg, og har gjennom årene funnet mang en skatt, som de nå har fått satt fram, etter mange års lagring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer