Norgesferie 2020:

Høstferie utenfor allfarvei: Nei, dette er ikke Trolltunga

Her er tur-alternativene innenlands om du vil slippe å gå i kø!

Himakånå beskrives som Trolltungas lillesøster. Foto: Mattias Fredriksson/Visit Haugesund
Himakånå beskrives som Trolltungas lillesøster. Foto: Mattias Fredriksson/Visit Haugesund Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har vært folksomt ved de mest populære turistattraksjonene i Norge i sommer. Heldigvis er det fullt av gode alternativer – også litt utenfor tråkket. Her får du 10 tips til alternative attraksjoner og reisemål. God tur!

I stedet for Trolltunga: Himakånå

Høyt over Lysevatnet ruver den vakre fjellformasjonen Himakånå øst for Haugesund – en litt mer beskjeden variant av Trolltunga. Inntil for få år siden var fjellformasjonen med det spesielle navnet en godt bevart hemmelighet som kun lokalbefolkningen visste om. Men mye takket være sosiale medier, har stadig flere tatt turen til Trolltungas lillesøster de siste årene. Den er også langt mer tilgjengelig og passer for hele familien.

Det tar rundt én time å nå den ruglete fjelltunga, og turen regnes som middels krevende. På toppen venter enestående utsikt 357 meter over havet til Nedstrandsfjorden i sør og Lysevatnet i nord. Til fjorder, fjell og koselige bondegårder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.