Sovemedisiner

Hva er riktig bruk av sovemedisiner?

Selv om sovemidler ikke løser årsaken til søvnproblemene, har de av og til sin plass i behandlingen. Når er bruken trygg og effektiv, og hva bør særlig eldre være oppmerksomme på?

VÆR VARSOM: Lavest mulig effektiv dose i kortest mulig tid, er hovedregelen ved bruk av sovemidler. Foto: NTB
VÆR VARSOM: Lavest mulig effektiv dose i kortest mulig tid, er hovedregelen ved bruk av sovemidler. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Rundt en tredjedel av befolkningen sliter med dårlig søvn i perioder, mens 10-15 prosent har alvorlige søvnproblemer. De færreste av disse får riktig behandling, ifølge Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer (SOVno).

Hva som er riktig behandling i det enkelte tilfelle avhenger av flere forhold: Om problemene har oppstått nylig eller om de har vart en stund, hva slags søvnproblemer det er snakk om, hva de skyldes, og hvilken type behandling som eventuelt er prøvd tidligere. Dreier det seg om aldersrelaterte søvnproblemer, er det også bestemte ting å ta hensyn til.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

KK Pluss

Les interessante saker om relasjoner, sterke mennesker og spennende reportasjer

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer