Coronaregler på fly

- Hvordan holder man avstand når flyet er så fullt at sidemannen puster deg i øret?

KOMMENTAR: «Fest setebeltet, bruk munnbind, og hold avstand til andre passasjerer. Ha en behagelig reise.» Med all respekt: Det er mye lettere sagt enn gjort.

CORONA VS REISELYST: Å reise er blitt mulig igjen, og for enkelte nødvendig. Men ikke forvent at en flyreise nå er slik den var for to år siden. Illustrasjonsfoto: NTB
CORONA VS REISELYST: Å reise er blitt mulig igjen, og for enkelte nødvendig. Men ikke forvent at en flyreise nå er slik den var for to år siden. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Ladies and gentlemen, this is your captain speaking. Welcome aboard this aircraft. Please follow covid regulations and keep distance to your fellow passengers at all times. Have a pleasant flight.»

Med all respekt, kaptein, det er lettere sagt enn gjort.

Reise eller ikke reise

Etter at pandemien så ut til å slippe jerntaket på verden tidligere i høst, strømmet nordmenn til reisebyråenes nettsider. Spania, Hellas, Italia, Gran Canaria, Thailand ... alle stedene vi knapt våget å drømme om i fjor vinter ble plutselig oppnåelige igjen. Så begynte ryktene om omikronvarianten å svirre. Var det kanskje ikke greit å reise likevel? Bør man avbestille, avvente eller satse på å reise uansett? Hvordan er det egentlig å reise nå?

Tja. Det korte, enkle svaret er at det går greit. Har du alle papirene dine i orden, kommer du fram dit du skal. Det lange, litt mer kompliserte svaret er at det er ... vel, litt komplisert. Særlig om du skal til et sted der det ikke går direktefly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer