Kjerringråd:

Hvordan tenne fyrstikk i motvind?

Svaret fant man i sigarettpakken før i tiden, nå finner du dem her!

TENNE FYRSTIKK I VINDEN: Et velkjent problem for de røykelystne. Her er løsningen på problemet illustrert på samlekort man kunne finne i gamle sigarettesker. Foto: Gallaher's Cigarettes.
TENNE FYRSTIKK I VINDEN: Et velkjent problem for de røykelystne. Her er løsningen på problemet illustrert på samlekort man kunne finne i gamle sigarettesker. Foto: Gallaher's Cigarettes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Kjerringråd er de hjelpsomme tipsene og triksene som ikke nødvendigvis er vitenskapelig bevist, men som gjerne virker likevel. Og har du først prøvd «alt», kan kjerringråd virke forlokkende på mange. De kan også gi grobunn for morsomme samtaler og artig underholdning.

Det plukket reklamebransjen tidlig opp, og et av de mest kjente selskapene som brukte kjerringråd i markedsføringen tilhørte tobakksindustrien.

Kjerringråd i sigarettpakker

På begynnelsen av 1900-tallet jobbet sigarettbransjen iherdig for å romantisere røyking gjennom kreative annonser i ukeblader og på kunstferdige plakater.

Til og med leger skulle få folk til å røyke mer!

Sigarettprodusentene dro markedsføringen lenger og lenger for å gjøre røyking ekstra attraktivt. Gallaher's Cigarettes, et britisk tobakksselskap som en gang var verdens største, var de første som begynte å legge kort-hilsener i sigarettpakkene. På kortene i pakkene, var det trykket ulike sitater, kunstverk, bilder av kjendiser, gåter, vitser og annonser.

Men det som ble ekstra populært blant forbrukerne, var den spesielle kortserien med hundre kjerringråd. Serien ble kalt «How to do it», og besto av dagligdagse husholdningstips som man kunne ta i bruk hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer