I 1983 etterlot Anne ei flaske konjakk i Qatar. Nå har den dukket opp igjen

Anne-Mette Amundsen hadde aldri trodd at hun skulle se flaska igjen. Da vikingskipet kom seilende etter 37 år, tok hun det som et vitnesbyrd om at sjømenn er til å stole på.

VIKINGSKIPFLASKE: Anne-Mette Amundsens konjakkflaske av merket Larsen cognac kan nå drikkes etter 37 år. Foto: Privat
VIKINGSKIPFLASKE: Anne-Mette Amundsens konjakkflaske av merket Larsen cognac kan nå drikkes etter 37 år. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Vi skulle ta en kaffe på Rød Herregård i Halden. Da kom han med originalesken og konjakkflaska. Den hadde fortsatt en tørr teip rundt. Jeg fikk helt gåsehud, sier Anne-Mette Amundsen til Vi.no.

Amundsen har jobbet til sammen 15 år på sjøen. Som messepike på blant annet en oljetanker, seilte hun i den persiske gulfen, Amerika, og Østen.

I 1983 måtte hun mønstre av MS Vizcaya i Qatar og dra rett hjem til Norge. Hun var blitt akutt syk, og fikk ikke lov til å bære tungt. Den store eska med Larsen konjakk vikingskip måtte bli igjen, og en styrmann om bord tilbød seg å passe på den for henne.

Åra gikk.

– Jeg glemte hele greia, forteller Amundsen.

Ble med på tre flyttelass

For to år siden arrangerte hun gjenforening for alle som hadde seilt med rederiet. Da møtte hun styrmannen Øyvind Gustavsen som hadde forbarmet seg over konjakkflaska flere tiår tidligere. Han fortalte at flaska fortsatt lå trygt i esken sin i et skap. I løpet av 37 år hadde den vært med på tre flyttelass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.