Slik unngår du at grått hår blir gult i sola:

- Ikke farg håret nå!

Penger ut av vinduet, mener stylist. Oppfordrer til å heller gi den grå manken skikkelig pleie i sola.

Stylist Hilde Ottem er det levende beviset på at grått hår slett ikke trenger å gjøre stilen fargeløs og grå! Foto: Privat
Stylist Hilde Ottem er det levende beviset på at grått hår slett ikke trenger å gjøre stilen fargeløs og grå! Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du fortsatt ikke kastet deg på trenden med naturlig grått hår? Da bør du vurdere å bruke sommeren til å gå over til en mer naturlig manke, mener stylist Hilde Ottem (61).

- Farget hår blir misfarget og bleket om sommeren. Skal du farge håret, så ikke gjør det nå. Det er å kaste penger ut av vinduet, mener hun.

Den erfarne stylisten mener å ha lagt merke til at mange har gått over til sin naturlige hårfarge i vår.

Håret endrer struktur

- Jeg har fått så mye spørsmål om grått hår nå, så jeg har inntrykk av at mange har latt det vokse ut under coronaen mens frisørene holdt stengt, sier hun.

- Grått hår har vært en trend lenge, alle de kule bloggerne jeg følger på Instagram som er over 55 år har grått hår. Jeg synes det er kjempelekkert. Ofte blir den naturlige gråfargen din finere til deg enn den du farger over for å skjule det grå.

Det finnes nemlig mange sjatteringer av grå, både varme og kalde. Hilde Ottem mener mange av oss er for låst i en tanke på hva vi kler. Selv hadde hun en varm kastanjebrun hårfarge da hun var yngre, mens håret nå er nesten kritthvitt etter at hun sluttet å farge det da hun var rundt 55. Hennes hvite manke er også mykere enn håret hun hadde før. Andre opplever at det grå som vokser ut er litt stivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.