Hvordan starte gressklipperen etter vinteren

Ikke gjør dette når du sjekker under klipperen

Her er sjekkpunktene for deg som sliter med en gjenstridig motorklipper.

På siden: Når gressklipperen ligger på siden renner det fort inn olje og bensin på feil steder. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
På siden: Når gressklipperen ligger på siden renner det fort inn olje og bensin på feil steder. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no):

Gå til Vi.no-forsiden

Nå er det tid for å ta frem gressklipper og andre motormaskiner, med påfølgende banning og irritasjon rundt omkring i villahagene.

Les mer: Genialt drillknep mot vriene skruer og spikre

- Årsaken er ofte feil bruk eller manglende vedlikehold, forklarer Jan Tore Strøm hos Norlett Service i Askim.

Legger du klipperen på siden når du sjekker knivene, renner olje og bensin inn på feil steder.

Da blir den ganske fort vanskelig å starte gressklipperen. Slå heller opp håndtaket og vipp opp forhjulene slik at klipperen står på høykant. Da gjør du minst mulig skade, forklarer Strøm.

Les mer: Slik sager du rett

Noen klippere starter på første draget, mens andre trenger litt mer overtalelse. Særlig på våren. Er det slik at gressklipperen er unormalt vrien å starte, har det ingen hensikt å bare fortsette å dra i snora. Da blir pluggen full av en blanding av sot og bensin, og klipperen vil garantert ikke starte.

Ta en pause og gå igjennom disse sjekkpunktene:

Sjekk bensinen

Fyller du vanlig 95 oktan bensin på klipperen, er det første skritt til problemer når den skal startes på våren. Særlig om den har stått med bensinen på tanken hele vinteren. Nye miljøkrav gjør at vanlig bilbensin fort går ut på dato. Lagres den særlig lenger enn 60 dager, skiller den seg og lager avleiringer. Det gjør motoren lite startvillig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.